Rozloučení s půlsezonou dvěmi výhrami nad Ústím nad Orlicí

11.12.2011 18:26

Zajímavý duel dvou tabulkově blízkých celků nabídlo poslední předvánoční kolo před očekávanou zimní pauzou.

 

Malšovičtí přivítali na své půdě hosty z Ústí nad Orlicí. Ti přijeli k zápasu pouze v 8 lidech, zatímco domácí byli takřka v plné sestavě, chyběl pouze Petr Metelka, na soupisku se ještě nedostal Mára Zahradník (oba dva jsou česrtvě po zranění).

 

Malšovice- Ústí nad Orlicí 3:0 (16,23,11)

Úvod prvního setu prvního zápasu se nesl ve znamení zbytečné nervozity domácích. Do stavu okolo 16 byla hra obou týmů vyrovnaná, pak následovala šňůra 7-8 bodů díky skvělé obraně na síti i v poli a soupeře tak snadno v koncovce porážíme 25:16. Hosté podali koncentrovanější výkon ve druhém setu, avšak na smeč do koncovky nastoupil místo Soukala Krejčí, který díky dvěma úspěšným útokům ukončil set. Hosté do třetího setu prakticky úplně složili zbraně, chyběla jim jakákoliv herní činnost, na které se by se mohli chytnout a Malšovice tak zaslouženě po 75 minutách vítězí hladce 3:0.

 

Sestava: Grunt, Soukal, Vampola, Silbernágl, Korábečný, Prajsler, libero: Blažek. Střídal: Krejčí. Připraveni byli: Kolář, Hatka, Benek, Marek.

Trenéři : Holeček , Lemon

 

Malšovice- Ústí nad Orlicí 3:0 (19,22,20)

 

Do druhého zápasu nastoupili hosté bez své blokařské opory Jakla, který už jen v civilu přihlížel druhé prohře ústeckých na půdě Malšovic. Na blok nakočil místo Silbernágla Kolář, jinak zůstala základní sestava beze změny. První set hladce vyhráváme. Do druhého pak poslali trenéři místo zkušeného Soukala ,mladíka Krejčího. Došlo k polevení v koncentraci na hru, set jsme zachraňovali až v koncovce díky skvělým blokům a snadnému prosazování se středem sítě, kde byl soupeř téměř bezbranný. Do třetího setu se navrátil do sestavy Soukal, soupeř neměl již co nabídnout a snad s vyjímkou koncovky, kdy jsme vedli téměř o 10 bodů a nechali se zbytečně stáhnout na 5, nelze našemu výkonu skoro nic vytknout.

Sestava: Grunt, Soukal, Vampola, Kolář, Korábečný, Prajsler, libero: Blažek. Střídal: Krejčí. Připraveni byli: Silbernágl, Hatka, Benek, Marek.

Trenéři : Holeček , Lemon

 

Poslední tři kola jsme byli ve všech zápasech stoprocentní a udělali jsme tak důležitý krok k záchraně v druhé lize. Do druhé půlky se musíme soustředit na tabulkově blízké soupeře z Dřevěnic, Kerhartic, Ústí nad Orlicíc a České Třebové a pokusit se "urvat" nějaký zápas se soupeři z vyšších pater. Velký dík patří navrátilci Petrovi Vampolovi, který pozvednul tým nejen herně, ale hlavně psychicky!

 

V novém roce začínáme 14. 1. 2012 doma s prvním týmem tabulky ze Střelic, zápas zcela určitě přinese pohledný volejbal. Tímto srdečně zveme všechny fanoušky!

www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=3473